Få ting er mere behagelige end at tilbringe tid udendørs med familie og venner. Uanset om det er en grillfest, et spil fangst eller blot afslapning i solen, kan det være utroligt terapeutisk at nyde naturens skønhed. Hvis du ønsker at skabe et udendørs opholdsrum, som du og dine kære kan nyde året rundt, kan du læse videre for at få nogle nyttige tips! 

Planlægning er nøglen 

Det første skridt til at skabe det perfekte udendørs opholdsområde er at planlægge præcis, hvilken type rum du ønsker. Forestiller du dig et hyggeligt sted for to? Et stort underholdningsområde? Når du har din vision, skal du vurdere, hvor meget plads du har, og beslutte, hvilke elementer der passer bedst ind. Dette kan omfatte siddepladser, bålpladser og grills, spiseborde og meget mere! Husk, at planter og landskabspleje også kan være gode tilføjelser, der kan være med til at skabe den ønskede atmosfære. Du kan også se på at få lavet fliser på jorden som gør det fint at gå. Find dem hos https://danskfliselager.dk/shop/16-udendoersfliser/.

Vælg holdbare materialer 

Når du vælger materialer til dine udendørs møbler og inventar, skal du altid vælge holdbare elementer, der kan modstå barske vejrforhold som stærk vind, kraftig regn og brændende sollys. Kurvestole og -borde ser måske charmerende ud, men de holder ikke længe, da de ikke er særlig robuste eller modstandsdygtige over for vandskader. Kig i stedet efter møbler lavet af massivt træ eller aluminium – disse materialer er gode til at modstå fugtskader, så de holder længere, selv hvis de udsættes for regn eller sne. Søg desuden efter stoffer, der er UV-resistente som f.eks. polyester eller akryl, så de ikke let falmer, når de udsættes for direkte sollys i lange perioder. 

        

Tilbehør til dit rum 

Når alle de grundlæggende ting er på plads – møblerne er arrangeret korrekt – er det tid til at give din udendørs oase tilbehør! Invester i vejrbestandige dekorationsgenstande som f.eks. lysbånd, hvis du planlægger at underholde gæster efter mørkets frembrud. Overvej også at tilføje potteplanter eller blomsterkasser med blomster langs gangene op til din terrasse. Et par strategisk placerede skulpturer kan også give dit udendørs opholdsområde et ekstra strejf af klasse! Glem ikke paraplyer; de giver skygge fra solen på sommerdage, mens de stadig lader nok sollys komme igennem i vintermånederne, hvor temperaturen hurtigt kan blive kold. Og glem ikke puder; de giver komfort samt farve og tekstur for et levende look i det hele taget! 

Med en smule planlægning og kreativitet kan du forvandle enhver baghave til et smukt fristed, hvor venner og familie kan samles hele året rundt! Start med at beslutte, hvilken type layout der passer bedst til størrelsen af din have, og vælg derefter holdbare materialer som f.eks. møbler af massivt træ eller aluminium parret med UV-bestandige stoffer som f.eks. polyester- eller akrylstofhynder/puder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *