For mange af os er vin noget, som vi nyder uden at vide meget om det. Vi har måske vores yndlingssorter eller -regioner, men når det kommer til de små detaljer, er vi ofte i vildrede. I dette blogindlæg tager vi et kort kig på vinens historie og nogle af de grundlæggende ting om vindyrkning, så du kan imponere dine venner med din nyfundne viden, næste gang du åbner en flaske.

 

Vinens historie 

Vin er blevet produceret i tusindvis af år, og de tidligste kendte beviser går tilbage til 6.000 f.Kr. i Georgien. Derfra spredte produktionen sig til andre dele af den eurasiske landmasse og nåede til sidst frem til Grækenland og Rom. Efter Romerrigets fald fortsatte vinproduktionen i de katolske klostre i hele Europa. Det var i denne periode, at mange af de druesorter, som vi kender og elsker i dag, blev dyrket for første gang 

Det grundlæggende i vindyrkning 

Vinavl er videnskab, praksis og studier af druer. Det omfatter alt lige fra hvilke druer der skal dyrkes i et bestemt klima til hvordan man passer på dem i løbet af vinproduktionsåret. Det endelige mål med vindyrkning er at producere druer af høj kvalitet, der kan give god vin.

Der er fire hovedtyper af druer, der anvendes til vinfremstilling: spisedruer, saftdruer, rosindruer og vindruer. Spisedruer spises friske og er ikke egnede til vinfremstilling. Saftdruer bruges til fremstilling af druesaft (naturligvis) og nogle gange til vin med alkoholforstærkning som portvin. Rosin-druer tørres og anvendes til dessertvin eller som ingrediens i bagværk. Vindruer er dem, vi bruger til at lave… ja… vin! Der findes utallige sorter af druer til vinfremstilling, men nogle af de mest populære er cabernet sauvignon, chardonnay, merlot, pinot noir og sauvignon blanc

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *