Pasta er en af de vigtigste fødevarer i det italienske køkken, og den første reference stammer fra 1154 på Sicilien. Den fremstilles af en usyret dej af hård hvedemel blandet med vand eller æg og formes til plader eller forskellige former, der derefter koges og serveres i en række forskellige retter. Pasta kategoriseres generelt efter sin form, men kan opdeles i to hovedkategorier: frisk og tørret pasta. Frisk pasta er lavet af dej, der skal koges inden for få timer efter at være blevet lavet, mens tør pasta kan opbevares i flere måneder, før den skal koges. Der findes mange forskellige varianter af pasta på markedet i dag, lige fra de klassiske spaghetti og penne til mere unikke former som fusilli og ravioli. Uanset hvad din smag er, er der helt sikkert en type pasta, som du vil kunne lide. Og uanset om du er i humør til et solidt vintermåltid eller en let sommerfrokost, er pasta et godt valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *