Der er mange anledninger og til diverse selskaber, hvor man ikke ved, hvad man får at spise, selvom man er nået til at punkt, hvor man sørger for, at der er forskellige nok retter til, at alle burde kunne spise noget uanset, om de er allergiske eller ikke spiser det ene eller det anden af en særlig årsag.
Man kan endda godt være bekendt at nævne det for værtsparret forud, hvis man ikke bliver så mange, og ellers kan man spise hjemmefra, hvis der møder mange op, for så bemærker man sjældent, om man selv spiser noget eller ej.
Men generelt er man bare glad for, at der er noget mad, og det er værterne, der bestemmer det mad, om man så tager hensyn til gæsterne, eller hvad man selv kan lide, for det er trods alt gratis mad til.
Men så er der sådan nogle anledninger som jul, hvor der er mange traditioner for, hvad man forventer til julebordet, om det er til juleaften eller en julefrokost.
Rammerne kan være meget forskellige, og man kan gøre det under sydens sol, men der skal helst være de traditionelle retter.
Man fifler ikke rundt med en julefrokost menu
Der er bare nogle ting, som man ikke piller for meget ved, og hvis man for eksempel forsøger sig med en utraditionel julebuffet ud af huset, fordi man gerne vil prøve noget andet, så vil gæsterne nok analysere det i forhold til det traditionelle julemad, som man plejer at få.
Det er bare ikke blevet rigtig jul, hvis man ikke har fået noget af det velkendte julemad, men der er også så mange meninger om, hvad det er.
Selvsagt kan ens mormor ikke komme at lave maden for en, men hvis man skal gøre alle tilfredse, så er der bare mange retter, som der skal på bordet.
Derfor kan det være bedst, at man forsøger art bestille maden udefra, for de har trods alt mere overskud, tid og erfaring til at lave alle de her retter, så det bliver en god jul.