Mange mennesker er måske ikke klar over, at der er en forskel på broer og terrasser. Selv om begge er udendørs konstruktioner af sten eller træ, har de forskellige formål (læs mere). I denne artikel vil vi diskutere de forskellige anvendelser af broer og terrasser, samt hvordan du vælger hvilken en der er den rigtige til dit projekt. 

Hvad er en bro? 

En bro er en udendørs struktur lavet af sten, træ, metal eller cement, der kan spænde over et vandområde for at forbinde to punkter på land. Den kan også bruges til at støtte en vejbane eller et vejsystem over en forhindring som f.eks. en flod eller en kløft. Broer er udformet i mange forskellige former og størrelser afhængigt af det formål, de skal tjene. De kan være fremstillet af materialer, der spænder fra enkle træplanker til komplekse stålkonstruktioner. 

Hvad er en terrasse? 

En terrasse er en udendørs konstruktion af sten eller træ, der kan strække sig langs siden af en bygning eller et landskab. En terrasse har typisk trapper, der fører op til den, og omfatter ofte rækværk, bænke, plantekasser eller andre dekorative elementer. Terrasser giver en forhøjet platform til underholdning og fritidsaktiviteter, samtidig med at de giver udsigt til de omkringliggende landskabselementer som haver, damme og andre landskaber.  

 

Valg af den rigtige struktur 

Den bedste måde at beslutte, hvilken type udendørs struktur du har brug for til dit projekt, er at tænke over, hvilken funktion du ønsker, at den skal tjene. Hvis du har brug for noget, der skal spænde over et stort område som f.eks. en flod eller en kløft, bør du overveje at bygge en bro, da den vil give den nødvendige støtte til køretøjer og fodgængere, der skal krydse forhindringen sikkert. Hvis du derimod ønsker noget til underholdningsformål, bør du vælge at bygge en terrasse, da den giver en forhøjet platform med udsigt over nærliggende landskabselementer som haver eller damme. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *